06-53132055 / 06-53619087 / 06-13952635 martinstevens@home.nl

Stukadoor en afbouwbedrijf Stevens

Kom eens binnenkijken voor de afwerking

Stukadoor en afbouwbedrijf Stevens

Vloer-, plafond- en wandafwerking

VLOER-, PLAFOND- EN WANDAFWERKING

Zand cement dekvloeren zijn vloeren van zand die gebonden zijn door cement. Zand cement dekvloeren worden veel toegepast in utiliteitsbouw en woningbouw en zijn geschikt voor het aanbrengen van harde en zachte vloerbedekking, tegels en epoxyvloeren.

Wanden en plafonds sausklaar

Sausklaar oftewel glad pleisterwerk

Glad pleisterwerk is een wand en plafond afwerking waarbij de muren en plafonds spiegelglad worden opgeleverd,na droging dienen ze nog wel gesaust te worden. Als de muren uitgeraapt zijn kunnen ze meteen worden voorzien van glad pleisterwerk. Alle oneffenheden worden hiermee verwijderd en krijgt u een glad en egaal oppervlak. Dit is belangrijk voor het sausen want ieder oneffenheid blijf je zien als het gesaust is. Het is een moderne wandafwerking waar steeds meer vraag naar is,het is tijdloos en in iedere gewenste kleur te sausen,tevens is dit ook de beste ondergrond voor muurschilderingen. Een groot voordeel is dat eventuele beschadigingen die er door de loop van de jaren in kunnen komen, gemakkelijk zijn te hestellen, en na opnieuw sausen niet meer zichtbaar.

Vloeren: Monoliet afgewerkte vloeren

Betonvloer

Bij monolietvloeren wordt in één arbeidsgang na het storten en verdichten het oppervlak met stalen spanen mechanisch geschuurd en afgepleisterd. Er wordt dus geen afwerklaag of dekvloer toegepast. De betonvloer en het vloeroppervlak vormen zo één monoliet geheel. Deze wijze van afwerken heet daarom monoliet afwerken.

Het monoliet afwerken kan beginnen op het moment dat de betonspecie voldoende is opgesteven. De specie moet de afwerkmachine kunnen dragen en nog voldoende bewerkbaar zijn om het oppervlak te kunnen spanen. De keuze van het tijdstip om met het afwerken te beginnen, is van groot belang. Natuurlijk om de afwerkploeg niet onnodig te laten wachten, maar ook om een gelijkmatige kwaliteit over het gehele vloeroppervlak te krijgen. Met deze manier van afwerken kan een dicht en duurzaam glad oppervlak worden verkregen. Soms wordt om de toplaag nog slijtvaster te maken het oppervlak tijdens het spanen ingestrooid met (slijtvast) toeslagmateriaal, soms aangevuld met een beetje cement.

Plafond: fijnschuurwerk of gladpleisterwerk.

Fijnschuurwerk

bij Fijnschuurwerk zit er kleine zandkorreltjes in de gips zodat je het vlammende effect in het plafond krijgt.Fijnschuurwerk kan ook op de wanden worden aangebracht.

Gladpleisterwerk

Sausklaar oftewel glad pleisterwerk. Glad pleisterwerk is een wand en plafond afwerking waarbij de muren en plafonds spiegelglad worden opgeleverd,na droging dienen ze nog wel gesaust te worden. Als de muren uitgeraapt zijn kunnen ze meteen worden voorzien van glad pleisterwerk. Alle oneffenheden worden hiermee verwijderd en krijgt u een glad en egaal oppervlak. Dit is belangrijk voor het sausen want ieder oneffenheid blijf je zien als het gesaust is. Het is een moderne wandafwerking waar steeds meer vraag naar is,het is tijdloos en in iedere gewenste kleur te sausen,tevens is dit ook de beste ondergrond voor muurschilderingen. Een groot voordeel is dat eventuele beschadigingen die er door de loop van de jaren in kunnen komen, gemakkelijk zijn te hestellen, en na opnieuw sausen niet meer zichtbaar.

Wilt u meer weten?

Neem contact met ons op via 0593 522 543 of stel een vraag via het contactformulier. Met minimale informatie kunnen we u een indicatie geven van de kosten. Beantwoord enkele vragen en u ontvangt zo spoedig mogelijk een prijsopgave per e-mail.

Diverse referenties

Onze slaapkamer wilden we net zo modern en strak krijgen als in een design hotel. En dat is gelukt! Al het stucwerk (met alle hoekjes erbij) is perfect geworden. Echt een metamorfose.

Erica de Boer, Groningen

Prachtig werk afgeleverd jongens! We zijn elke dag nog blij met onze gladde monolith vloer. Het is precies de strakke afwerking die we zochten.

Mark de Vries, Assen

Jullie konden ons snel helpen met het stuken van de babykamer… en dat was precies wat we zochten.

Sander Koning, Hoogeveen